Ringkesan Saiki Film Tipis Lisan

Akeh preparat pharmaceutical sing ditrapake ing bentuk tablet, granula, bubuk, lan cairan.Umumé, desain tablet ana ing wangun sing diwenehake marang pasien kanggo ngulu utawa ngunyah dosis obat sing tepat.Nanging, mligine pasien geriatrik lan pediatrik ngalami kangelan ngunyah utawa ngulu wangun dosis padhet.4 Mulane, akeh bocah lan wong tuwa sing wegah njupuk formulir dosis padhet iki amarga wedi sesak.Tablet oral dissolving (ODTs) wis muncul kanggo nyukupi kabutuhan kasebut.Nanging, kanggo sawetara populasi pasien, rasa wedi ngulu wangun dosis padhet (tablet, kapsul), lan risiko sesak napas tetep sanajan wektu pembubaran / disintegrasi cendhak.Sistem pangiriman obat oral thin film (OTF) minangka alternatif sing luwih disenengi ing kahanan kasebut.Bioavailabilitas oral saka akeh obat ora cukup amarga enzim, metabolisme first-pass umum, lan pH weteng.Obat-obatan konvensional kasebut wis diwenehake sacara parenteral lan nuduhake kepatuhan pasien sing kurang.Kahanan kaya mangkene wis mbukak dalan kanggo industri farmasi ngembangake sistem alternatif kanggo transportasi obat kanthi ngembangake film tipis sing bisa dibubarake / larut ing cangkeme.Wedi tenggelam, sing bisa dadi risiko karo ODT, wis digandhengake karo kelompok pasien kasebut.Pembubaran / disintegrasi kanthi cepet sistem pangiriman obat OTF minangka alternatif sing luwih disenengi kanggo ODT ing pasien sing wedi sesak napas.Nalika diselehake ing ilat, OTF langsung dibasahi karo saliva.Akibaté, padha kasebar lan / utawa dibubaraké kanggo ngeculake tamba kanggo panyerepan sistemik lan / utawa lokal.

 

Film utawa strip disintegrasi/dissolving lisan bisa ditetepake kaya ing ngisor iki: "Iki minangka sistem pangiriman obat sing cepet ngeculake obat kasebut kanthi larut utawa nempel ing mukosa kanthi saliva sajrone sawetara detik amarga ngemot polimer sing larut ing banyu nalika diselehake. ing cangkem utawa ing lathi”.Mukosa sublingual nduweni permeabilitas membran sing dhuwur amarga struktur membran tipis lan vascularisasi sing dhuwur.Amarga pasokan getih sing cepet iki, nyedhiyakake bioavailabilitas sing apik banget.Bioavailabilitas sistemik sing ditingkatake amarga ngliwati efek first-pass lan permeabilitas sing luwih apik amarga aliran getih dhuwur lan sirkulasi limfatik.Kajaba iku, mukosa lisan minangka rute pangiriman obat sistemik sing efektif banget lan selektif amarga area permukaan sing gedhe lan gampang diserap.6 Umume, OTF diciriake minangka lapisan polimer sing tipis lan fleksibel, kanthi utawa tanpa plasticizer ing isine.Padha bisa diarani kurang ngganggu lan luwih ditrima kanggo pasien, amarga padha tipis lan fleksibel ing struktur alame.Film tipis minangka sistem polimer sing nyedhiyakake akeh syarat sing dikarepake kanggo sistem pangiriman obat.Ing panaliten, film tipis wis nuduhake kemampuane kayata nambah efek awal obat lan durasi efek kasebut, nyuda frekuensi dosis, lan nambah efektifitas obat kasebut.Kanthi teknologi film tipis, bisa migunani kanggo ngilangi efek samping obat-obatan lan nyuda metabolisme umum sing dipikolehi dening enzim proteolitik.Film tipis sing becik kudu nduweni sifat sing dikarepake saka sistem pangiriman obat, kayata kapasitas muat obat sing cocok, dispersi/pembubaran kanthi cepet, utawa aplikasi sing dawa lan stabilitas formulasi sing cukup.Kajaba iku, kudu nontoxic, biodegradable lan biokompatibel.

 

Miturut American Food and Drug Administration (FDA), OTF ditetepake minangka "kalebu siji utawa luwih bahan farmasi aktif (API), sawijining jalur fleksibel lan ora rapuh sing dilebokake ing ilat sadurunge mlebu ing saluran pencernaan, ngarahake pembubaran utawa disintegrasi cepet ing saliva ".OTF sing diwènèhaké pisanan yaiku Zuplenz (Ondansetron HCl, 4-8 mg) lan disetujoni ing 2010. Suboxon (buprenorphine lan naloxan) kanthi cepet ngetutake minangka disetujoni kaloro.Statistik nuduhake yen papat saka limang pasien milih formulir dosis sing dissolving / disintegrasi kanthi lisan tinimbang formulir dosis padhet lisan tradisional.7 Saiki, ing pirang-pirang klompok produk resep lan over-the-counter, utamane ing batuk, kadhemen, tenggorokan, gangguan disfungsi ereksi , reaksi alergi, asma, gangguan gastrointestinal, nyeri, keluhan ngorok, masalah turu, lan kombinasi multivitamin, lan liya-liyane. OTF kasedhiya lan terus meningkat. tambah khasiat saka API.Uga, film lisan duwe pembubaran lan disintegrasi kanthi cairan saliva sing sithik banget sajrone kurang saka siji menit dibandhingake karo ODT.1

 

OTF kudu nduweni fitur becik ing ngisor iki

- Iku kudu rasa apik

-Obat kudu tahan banget kelembapan lan larut ing saliva

- Sampeyan kudu duwe resistance tension cocok

- Sampeyan kudu diionisasi ing pH rongga lisan

-Sampeyan kudu bisa nembus mukosa lisan

-Sampeyan kudu bisa duwe efek cepet

 

Kaluwihan OTF tinimbang bentuk dosis liyane

- Praktis

- Ora mbutuhake panggunaan banyu

-Bisa digunakake kanthi aman sanajan akses menyang banyu ora bisa (kayata lelungan)

- Ora ana risiko suffocation

- Apik stabilitas

- Gampang kanggo aplikasi

- Aplikasi sing gampang kanggo pasien mental lan ora kompatibel

-Ana sethithik utawa ora ana residu ing tutuk sawise aplikasi

- Bypasses saluran gastrointestinal lan kanthi mangkono nambah bioavailability

- Dosis sing sithik lan efek samping sing sithik

-Iku menehi dosis luwih akurat yen dibandhingake formulir dosis Cairan

-Ora perlu ngukur, sing minangka kerugian penting ing bentuk dosis cair

- Ninggalake rasa apik ing tutuk

- Nyedhiyani efek kanthi cepet ing kahanan sing mbutuhake intervensi cepet, contone, serangan alergi kayata asma lan penyakit intraoral

- Nambah tingkat panyerepan lan jumlah obat

- Nyedhiyakake bioavailabilitas sing luwih apik kanggo obat sing kurang larut ing banyu, utamane kanthi menehi area permukaan sing gedhe nalika larut kanthi cepet

-Ora nyegah fungsi normal kayata ngomong lan ngombe

- Nawakake administrasi obat kanthi risiko gangguan ing saluran pencernaan

- Nduwe pasar ngembangake lan macem-macem produk

-Bisa dikembangake lan diselehake ing pasar sajrone 12-16 wulan

 

Artikel iki saka Internet, hubungi kanggo nglanggar!

©Hak cipta2021 Turk J Pharm Sci, Diterbitake dening Galenos Publishing House.


Wektu kirim: Dec-01-2021